Soslu köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet hazır yufka
    • 250 gram yağsız dana kıyması
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 1 adet orta boy patates
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Karabiber
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 2 su bardağı ılık et yada tavuk suyu
    • 1 su bardağı ılık su
    • 2 diş sarımsak
    • 2 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yapılışı

    1. Yufkayı 8 adet eşit parçaya bölelim.Üst üstüe koyup tekrar ikiye bölerek 16 parça yapalım.

      Kıyma , rendelenmiş soğanı bir tencerede 2-3 dakika kavurun.üzerine patatesi rendeleyip tuz ve karabiber ekleyin.4-5 dakika kavurup ocaktan alıp soğutun.

      Yufka parçalarına 2 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup kenarlarını kıvırıp sigara böreği şekli verin.

      Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup kızdırıp sargılı köfteleri dizin.Hafifçe önlü arkalı kızartın.5 dakika kızartıktan sonra üzerine ılık haldeki et ya da tavuk suyunu gezdirin.

      Hafif tencereyi sallayarak 4-5 dakika pişirin.Ocaktan alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpip servis edin.