Kabak çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet kabak
    • 1 demet dereotu
    • 6 su bardağı et ya da tavuk suyu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 2 tatlı kaşığı un
    • 3 su bardağı süt
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 3 tatlı kaşığı toz fesleğen
  • Yapılışı

    1. Kabakların kabuklarını hafif kazıyıp halkalar halinde kesin.

      Bir tencerede dereotu, et suyu ile orta ısılı ocakta kabaklar yumuşayıncaya kadar en az 15 dakika pişirin.El blenderi ile püre yapın.

      Ilık haldeki süt ve yoğurt çırpılır.Zeytinyağ ve un bir tencerede 1-2 dakika kavrulur.Üzerine sütlü ve yğurtlu karışım ardından baharatlar kaynatılır.

      Kaynama başlar başlamaz püre kabak da ilave edilip 10 dakika pişirilir.Ocaktan alınıp kızmızı toz biber ve fesleğen serpilip servis edilir.