Safranlı ızgara somon balığı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Safranlı ızgara somon balığı tarifi
  • Malzemeler

    • 4 dilim somon balığı
    • Sosu için
    • 3 yemek kaşığ sıcak su
    • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 çay kaşığı toz karabiber ve tuz
    • 1 yemek kaşığı limon suyu
    • 3 çay kaşığı safran
  • Yapılışı

    1. Sos için safran geniş bir kaseye konup sıcak su ile çırpılıp safran eritilir.

      Üzerine zeytinyağ, limon, tuz, karabiber ile tadlandırılıp balıklar soslanır.Bu sos da 15-20 dakika bekletilir.

      Sıcak ızgara da somon balıkları iki tarafı da 5 dakika kızartılır.Salata ile servis edilir.