Safranlı ızgara somon balığı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Safranlı ızgara somon balığı
-
Malzemeler
- 4 dilim somon balığı
- Sosu için
- 3 yemek kaşığ sıcak su
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı toz karabiber ve tuz
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 3 çay kaşığı safran
-
Yapılışı
-
Sos için safran geniş bir kaseye konup sıcak su ile çırpılıp safran eritilir.
Üzerine zeytinyağ, limon, tuz, karabiber ile tadlandırılıp balıklar soslanır.Bu sos da 15-20 dakika bekletilir.
Sıcak ızgara da somon balıkları iki tarafı da 5 dakika kızartılır.Salata ile servis edilir.
-
Sos için safran geniş bir kaseye konup sıcak su ile çırpılıp safran eritilir.