Karemelli kup tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı tozşeker
    • Yarım su bardağı ılık su
    • 2 paket hazır süt kreması
    • 4 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
    • 2 adet yumurta
    • 2 paket vanilya
  • Yapılışı

    1. Toz şeker ile ılık su tahta kaşık ile eritilir.Şeker sulandıktan sonra kahverengileşerek karamelize olur.Tam bu sırada ağdalaşma aşamasında içine kremalar tel çırpıcı ile hızla çırpılır.

      Tekrar ocağa tencere konur.Sürekli karıştırılarak sertleşen şeker çözülür.

      Diğer bir yanda nişasta ve süt çırpılır.Bu nişastalı süt tencereye aktarılıp muhellebi kıvamına gelene kadar pişirilir.

      Sıcakken üzerine yumurtalar kırılır.Tel çırpıcı ileçırpılır.Van
      lyalar da eklenir.Kup bardaklarına dağıtılarak rendelenmiş çikolata ile süslenip soğuk servi edilir.