Vanilyalı cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 1 pake kakaolu bisküvi
    • 150 gram margarin
    • İç harcı için
    • 200 gram labne peynir
    • 2 poşet toz kremşanti
    • 1 su bardağı soğuk süt
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 1 su bardağı tatlı yoğurt
    • 2 paket toz vanilya
    • 1 adet limon kabuğunun rendesi
    • 100 gram limon aromalı toz jöle
    • Üzeri için
    • 1 adet orta boy çikolata
  • Yapılışı

    1. Kelepçeli yuvarlak kalıbınızı margarin ile yağlayın.

      Bisküvilerei mutfak robotunda çekin.Buzdolabı poşetine koyup döverek un haline getirin.Üzerine oda sıcaklığında yumuşamış margarini ekleyip iyice yoğurun.

      Kalıbınıza kenarları 3 cm. yükselterek yarım santim kalınlığında bastırarak yerleştirin.

      Buzdolabında 1-2 saat bekletin.

      Harcı içinse kremşanti ve süt iyiçe çırpılır.İçine labne peynir , vanilya ve yoğurt koyulup tekrar çırpılır.

      Jöle ise kaynar su ile eritilir.Limon kabuğu rendelenir.Kremalı harcın içine ilave edilir.

      Buzdolabında bekleyen kalıp çıkartılır.İçine bu harç güzel bir şekilde yayılır.Buzdolabında bir gece bekletildikten sonra üzerine rendelenmiş çikolata ile servis edilir.