İtalyan pestolu penne tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket penne makarna
    • 1 demet taze fesleğen
    • 2 çorba kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
    • 2 diş sarımsak
    • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çay bardağı krema
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencereye 4 litre su doldurun. İçine 1 çorba kaşığı tuz ilave edin. Makarnayı kaynar tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayın.

      Sarımsakları soyun. Fesleğen yapraklarını, sarımsak, fıstık ve zeytinyağını mutfak robotuna koyun. Tuz ekleyip malzeme iyice karışana ve sos kıvamına gelene kadar karıştırın.

      Makarnayı süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine kremayı ve pesto sosu ekleyip harmanlayın. Sosla makarnanın tamamen karışmasını sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.