Fırın sütlaç tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı pirinç
    • 3 su bardağı süt
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 2 çorba kaşığı pirinç unu
    • 1 paket vanilya
    • Üzeri için Tarçın
  • Yapılışı

    1. Pirinçleri yıkayıp süzün. Bir tencereye alın ve üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Sonra sütü ilave edip birlikte kaynatın. Toz şekeri ilave edip arada bir karıştırarak pişirmeye devam edin.

      Pirinç ununu çok az su ile ezip sütlaca ekleyin. Vanilyayı ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra güveç kaplarına paylaştırın. Sıcak fırında üzerleri kabuklanana ve hafif kenarları kızarana kadar tutup çıkarın. Soğuyunca tarçın serperek servis yapın.