Beyin salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet dana beyni
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet orta boy soğan
    • 1 defne yaprağı
    • 3-4 dal maydanoz
    • 4 çorba kaşığı sirke
    • 4 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Yapılışı

    1. Beyinleri orta boy bir kaba koyup üzerlerini buzlu soğuk su ile örtüp 15 dakika bekletin.

      Tencereden çıkartıp keskin bir bışakla zarlarını temizleyin.

      Beyinleri temiz bir tencereye aktarın.Tuz ,soğan, defne yaprağı, maydanoz ve sirke katın.Hepsini aşacak kadar su koyduktan sonra 10 dakika kaynatın.

      Tencereyi ateşten alıp beyinleri haşlama suyunun içinde soğumaya bırakın.Yaklaşık 15 dakika sonra tencereden çıkartıp dilimleyin.

      Servis tabağının ortasına dilimlenmiş beyinleri yerleştirin.Arlarına kabuğu soyulup çekirdekleri temizlenmiş domatesleri ve yeşil sivri biberleri yerleştirip üzerine zeytinyağı döküp servis yapın.