Cağartlak kebabı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Cağartlak kebabı
-
Malzemeler
- 2 adet kuzu ciğeri
- 500 gram kuyruk yağı
- Tuz Karabiber
- Yufka kalınlığında hazırlana pide
-
Yapılışı
-
Ciğerleri kanını fazla akıtmadan hızlı akan su altında yıkayın.Zarlarını bıçak ucu ile çıkarıp
sinirlerini ayıladıktan sonra kuyruk yağı ile birlikte 1 santimetreküplük parçalar hainde doğrayıp tuzlayın.
İnce şişlere ciğer ve yağları geçirip sırasıyla dizin.Yemekten 5-6 dakika önce ızgara da kurutmadan çevirerek yağlar pembeleşinceye kadar pişirin.
Şişteki ciğerleri sıcak olarak dilimlenmiş pidelerin üzerine yerşetirip domates ve sivribiber eşliğin de servis yapın.
-
Ciğerleri kanını fazla akıtmadan hızlı akan su altında yıkayın.Zarlarını bıçak ucu ile çıkarıp