Cağartlak kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kuzu ciğeri
    • 500 gram kuyruk yağı
    • Tuz Karabiber
    • Yufka kalınlığında hazırlana pide
  • Yapılışı

    1. Ciğerleri kanını fazla akıtmadan hızlı akan su altında yıkayın.Zarlarını bıçak ucu ile çıkarıp
      sinirlerini ayıladıktan sonra kuyruk yağı ile birlikte 1 santimetreküplük parçalar hainde doğrayıp tuzlayın.

      İnce şişlere ciğer ve yağları geçirip sırasıyla dizin.Yemekten 5-6 dakika önce ızgara da kurutmadan çevirerek yağlar pembeleşinceye kadar pişirin.

      Şişteki ciğerleri sıcak olarak dilimlenmiş pidelerin üzerine yerşetirip domates ve sivribiber eşliğin de servis yapın.