Tarhana Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 6 yemek kaşığı tarhana
    • 1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
    • Tuz
    • isteğe göre 1 diş sarımsak
  • Yapılışı

    1. Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.
      Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır.