Tarhana Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tarhana Çorbası
-
Malzemeler
- 6 yemek kaşığı tarhana
- 1 litre (5 su bardağı) su yada et suyu
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- lezzeti arttırmak için varsa yarım kaşık biber salçası
- Tuz
- isteğe göre 1 diş sarımsak
-
Yapılışı
-
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.
Not: Çorba artarsa bir gecede iyice koyulaşacaktır, minimum yarım su bardağı su ekleyerek kaynatırsanız eski kıvamına dönecek ve lezzetini koruyacaktır.
-
Salça,dövülmüş 1 diş sarımsak ve yağı çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Kokusu çıkana kadar kavurun tarhana ve suyu ilave edin. (Et suyu bana ağır geldiği için, sade su kullanıp içine 1 adet bulyon atıyorum.) Kaynayıp istediğiniz koyuluğa gelene kadar karıştırarak pişirin.