sütlü yoğurtlu kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet kabak
    • 1 su bardağı süt
    • 3 yemek kaşığı un
    • 2 su bardağı sıvı yağ
    • Bir kase yoğurt
    • 3 diş sarımsak ve tuz
  • Yapılışı

    1. İki adet kabağı kabukları soyulduktan sonra ince dilimler halinde doğrayın.

      Mümkün olduğu kadar ince olması koşulu ile şekli sizin zevkinize kalmış.

      Sütü yayvan bir tabağa alın doğradığınız kabakaları önce süte batırın sonrada una bulayın.

      Sıvı yağı bir tavaya alın ve hızlı ateşte kabaklarınızı kızartın.


      Sarımsakları ezin yoğurt ile karıştın arzuya göre tuz ilave edip kabakların üzerine yayın

      afiyet olsun.


      not:aynı tarifi fırında da uygulaya bilirsiniz..