Tahinli humus tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak nohut
    • 1.5 bardak tahin
    • 1/2 tatlı kaşığı tuz
    • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
    • 4 diş ezilmiş sarımsak
    • 2 limon suyu
    • 5-6 dal maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağ
  • Yapılışı

    1. Nohutu en az 4-5 saat ılık suda ıslattıktan sonra yumuşayıncaya kadar haşlayın.

      Soğuyunca kabuklarını çıkartıp ezerek tel süzgeçten geçirin.Dilerseniz mikserlede olur.

      Püreye azar azar tahin , kimyon , sarımsak ve limon suyu yedirerek sürekli karıştırın.Tahta bir kaşık kullanın.

      Humusu servis tabağına alıp maydanoz ile süsleyerek kırmızı biberle karıştırılmış zeytinyağı ile servis yapın.