Ispanak graten tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kgIspanak
    • 2 adet kuru soğan
    • 1 adet rendelenmiş havuç
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
    • 1 kaşık salça
    • Tuz
    • Kırmızıbiber-karabiber
    • BEŞAMEL SOS:
    • 1.5 su bardağı süt
    • 3 dolu yemek kaşığı un
    • 2 kaşık tereyağ veya margarin
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Öncelikle ıspanaklarımızı iyice yıkayıp sap kısımlarını ayırın ve yemeklik doğrayın. Suyunu süzüp kendi suyu ile haşlayın. Soğanları ince ve küçük küçük keserek ayrı bir tencerede zeytin yağında kavurun. Havuçları da ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Salçasını ilave edip bir kaç kez karıştın. En son suyunu süzdüğünüz ıspanağı ve tuzu tencereye alıp karışımı 3-5 dk. kavurun. Ve ocağın altın kapatın.

      Diğer tarafta beşamel sosumuzu pişirerek hazırlayalım (un+süt+yağ). Beşamel sos için ayrı bir tencerede yağı eritin.Unu ilave edip sararana kadar kavurun.Kavrulan una sütü ve tuzu ekleyip.Bir iki dakika kaynatın.

      Ilımış olan ıspanağımızın içine 2 yumurtayı kırın, sonra beşamal sosumuzun 4/3 nü, yeterli tuz, karabiber , kırmızıbiber ve kaşar peynirinin 2/3ünü ilave ederek bir kaşık yardımıya karıştıralım.

      Yağladığımız Orta boy fırın tepsisine ıspakları orantılı bir şekilde yayın. Üzerine kalan beşamal sosumuzu ve kaşar peyniri rendesini serpelim.

      200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin.
      Servis yapmaya başlamak için bir müddet sıcağının geçmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.
      Afiyet olsun..


      NOT: Ispanak Grateni köfte ve et yemeklerinin yanında da servis yapabilirsiniz