Pastane Poğaçası tarifi
  • Malzemeler

    • 3 Su bardağı un
    • 30 gram Yaş maya
    • 2 Çorba kaşığı toz şeker
    • 2 Yumurta
    • 1 Çay bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 150 gram Tereyağı
    • 1 tatlı kaşığı mahlep
    • Aldığı kadar su
    • İç harcı için
    • Beyaz peynir
    • Maydanoz
    • Üzeri için
    • Çörek otu
    • Yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Karıştırma kabına unu koyun, üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı mahlep ilave edin. Unun ortasını havuz gibi açıp 30 gr. Yaş mayayı ilave edin ve üzerine 1 çay bardağı süt ile ılık su ilave edin. Tabii daha önce mayayı süt veya su içinde eritin. Daha sonra içine 1 Ad. Tam yumurta ve diğer yumurtanın yalnız akını ilave edin ve karıştırmaya devam edin. İkinci yumurtanın sarısını daha sonra üstüne sürmek için ayrı bir yere koyun. Daha sonra havuzun içine 150 gr. Tereyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.

      İç harcı için maydanozu ince ince doğrayın ve bir karıştırma kabında peynir ve maydanozu karıştırın. Biraz önce verilen ölçülerde yaptığımız hamuru 16 Ad. Bezeye bölün yuyarlak yuvarlak yapın. Yuvarlak bezeleri elinizle bastırarak daire şeklinde açın. İçine de hazırladığınız peynirli iç harçtan koyarak ikiye katlayın ve uçlarını parmak uçlarınızla bastırmadan kapatın. Ayırdığınız yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Yumurta sarısının üstüne de çörek otunu serpiştirin. Fırın tepsisini yağlayın ve poğaçaları tepsiye koyun. Mayalanması için yeterli bir süre bekleyin. Poğaçalar mayalandığında önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

      Afiyet olsun.