Patatesli Börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 ortaboy patates
    • 3 taze günlük yufka
    • 1 kase süt
    • 1 yemek kaşığı sıvıyağı
    • 1 yumurta
    • kırmızı pulbiber
    • karabiber ve tuz
  • Yapılışı

    1. öncelikle patatesleri yıkayıp soyduktan sonra bir kabın içerisine rendeliyoruz. daha sonra tuzu karabiberi ve bir miktar pul biberi içine karıştırıyoruz. kullanacağımız fırın tepsisine yağlı kağıdımızı koyduktan sonra üzerine ilk kat yufkamızı açarak yayıyoruz. süt ve yağdan oluşan sosla güzelce ıslatıyoruz. patatesli hacımızdan koyup üzerine 2. kat yufkayı seriyoruz. aynı işlemi buradada gerçekleştiriyoruz. 3. katıda koyduktan sonra ilk katın açık kalan yufkasını toparlayıp düzgünce böreğimizin üzerini kapatıyoruz. böreğimizin üzerine sütlü sostan ve yumurta sarısından sürüp çörekotuyla daha da tatlandırıyoruz. 180 derecelik fırında 40 dk kadar pişiriyoruz. afiyet bal şeker olsun efenim:)