Bayatlamayan poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 su bardağı maden suyu
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 paket yaş maya
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • aldığı kadar un
    • üzeri için
    • yumurta sarısı
    • susam
    • çörek otu
  • Yapılışı

    1. Süt ılıtılır ve içine toz şeker ve maya konularak 10 dk köpürene kadar çırpılır.

      Daha sonra maden suyu ,yağ,tuz konularak karıştırılır ve yumuşak hamur olana kadar un ilave edilir.

      Yaklaşık bir saat kadar mayalanmaya bırakılır.

      Mayalandıkdan sonra şekil verilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu dökülür.