Kestaneli yılbaşı hindisi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kestaneli yılbaşı hindisi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 kg lık 1 adet hindi
    • 1 kg kestane
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 1 adet elma golden türü
    • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Hindiyi tavuk gibi teemizleyip yıkadıktan sonra alazlayarak tüylerini yemizleyip yıkayın.Ayaklarını birbiri ile bağlayın.

      Bir tencerenin yarısına kadar su koyup tux ve tane karabiberi ekleyin.Hindiyi 1-2 bardak su kalıncaya kadar etleri dağılmadan yumuşayıncaya kadar pişirin.

      Kestanelerin dış kabuklarını sivri uçlu bir bıçakla çizip tepsi içinde fırında kızartın.Sonra iç ve dış kabuklarını soyarak hafifçe tuzu serpin ve hindinin içine doldurun.Hindinin açık kalan bölümünü soyulmuş golden elma ile kapatın.

      Hindiyi fırın tepsisine yerleştirip üzerine eritilmiş margarini sürün.

      Haşlama suyundan tepsinin dibine 1 bardak kadar koyun.

      Fırınıda 40 dakika kızartarak pişirin.Sıcak olarak servis yapın.