Kereviz suflesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet orta boy kereviz
    • 3 çorba kaşığı limon suyu
    • 3 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 adet domates
    • 3 çorba kaşığı krema
    • Karabiber taze çekilmiş
    • 1 fiske toz kırmızı biber
    • 1 çorba kaşığı ufalanmış ekmek ya da galeta unu
    • 10 gram tereyağ
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri bir tencerede tuz ve su ile 20 dakika kadar pişererek haşlayın.

      Domatesleride ayrı bir yerde haşlayıp küçük parçalara ayırıp ezin.

      Bir tepsinin dibini yağlayıp fırını 220 derecede ısıtın.

      Tereyağını eritin.Ezilmiş domatesler, domates salçasını ilave edip pişirin.2 çorba kaşığı su ve krema koyun.Tuz ve baharatlar ilavesi ile 10 dakika kadar kaynatın.

      Kısmen pişirdiğiniz kerevizleri ayıklayın.İkiye kesip dilimlere ayırın.Didi yağlanmış tepsiye dizin.Üzerine limon suyunu hemen gezdirip domatesli sosu ilave edin.En üste peynir ve ufalanmış ekmekleri serpip fırında 15 dakika kızartın.

      Sıcak olarak doğrudan tepsi içinde servis yapın.