İrmik çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 4-5 adet domates
    • 10 su bardağı et suyu
    • Tuz
    • 3 çorba kaşığı tereyağı
    • 2 kahve fincanı irmik
    • 1 su bardağı süt
    • 4 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Domatesleri rendeleyip küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ile hafif ateşte 10 dakika kaynatın.Tel süzgeçten geçirip çorba tenceresine aktarın.

      Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine ilave ederek irmik serpin.Sürekli karıştırarak kaynatın.Kaynayınca ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin.

      Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın.Ocaktan indirdiğimiz kaynar haldeki çorbaya karıştıra karıştıra servis kasesine boşaltın.Afiyet olsun.