Peynirli toplar tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çay fincanı un
    • 1 tatlı kaşığı bira mayası
    • 3 çorba kaşığı süt
    • 3 çorba kaşığı yoğurt
    • 1 su bardağı rendelenmiş az tuzlu beyaz peynir
    • Çeyrek demet maydanoz
    • 5 yumurta
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 su bardağı rafine çiçek yağı
  • Yapılışı

    1. Bira mayasını süt ile ezin.Unu bir tepsiye serip ortasını açın.Bira mayasını ortaya koyarak yumuşak bir hamur elde edin.Üzerini temiz ıslka bir bezle örtün.

      20 dakika sonra hamurumuza yoğurt peynir rendesi ince kıyılmış maydanoz karabiber yumurta katıp lokma hamuru kıvamında koyuca bir hamur elde edin.

      Yağı tavada kızdırıp bir çorba kaşığı ile hamurdan ceviz iriliği parçalar halinde koyun.Altın sarısı renk alana dek kızartın.

      Kağıt peçete üzerinde yağını süzdürüp sıcak olarak servis edin.