Azerbaycan  plovu tarifi
  • Malzemeler

    • pırınc,su,tere yagı,kuru kaysı kuru alca,kuru yuzum sogan et
  • Yapılışı

    1. su dokub bı tencereye ocaga koyuyoruz pırınclerı yıkıyoruz su kaynadıkda pırıncı ılave edıyoruz prıncler kaynayınca qarasına gecıyoruz tencereye yag koyub erıtıyoruz soganlarını uzun ve ınce dogruyoruz sonra yagla bır az kovruldukfdan sonra kaysıyı alcayı kuru yuzumu suda bır az 5 dak kaynatıyoruz etı de kaynatıb hempsını yag sogana ılave edıyoruz prınc yumsaldıkda ıse prıncının suyunu tamamen alıb yagı tencereye koyuyoruz sonra prıncı ılave edıyoruz agzını desmalla sıkıca kapatıyoruz kaynıyor ama prıncın ortasını kuru ayrı yanı yuzum koyuyoruz qarası da pısdıkden sonrea goturuyoruz onlar plovla qara her bırı ayrılıkda 15 dak pıser sonra servıs kabına plovu koyub uzerıne de qarasını qoyub yeyırık cok guzel oluyor