Krep
-
Malzemeler
- 2 Yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 Pk. Vanilya
- ½ Pk.Hamur kabartma tozu (isteyen)
- 5 Su bardağı süt
- ¼ Çay bardağı sıvı yağ
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 3 Tatlı kaşığı toz şeker (isteyen)
-
Yapılışı
-
Uygun büyüklükte bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve mikser ile iyice çırpın. Sonra içine unu ilave edin ve üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. ( Bazı insanlar kabartma tozunu koymak istemeyebiliyorlar, pek farketmez istenmezse konmayabilir.) Önce bir çatal yardımıyla bu karışımı bir güzel karıştırın. Sonra tuz ve şekerini ilave edin. Sütü azar azar ilave ederken mikserle devamlı karıştırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekmektedir. En son içine çeyrek çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve karıştırın. Karışımın kıvamı; ne çok koyu ne de çok cıvık olmamalıdır. Karışımın kıvamı boza veya ayrandan biraz daha koyu olacak şekilde olmalıdır. Bu kıvamı bulana kadar süt veya un ilave ederek dengelenir. Vakit müsaitse hazırlanan hamur buz dolabında 1-2 saat dinlendirilirse daha güzel kabarır.
Orta büyüklükte teflon tavayı kızdırın, içine 1-2 çay kaşığı sıvı yağ damlatın. Sonra bir kepçe hamuru ( kepçe çok dolu olmasın)tavanın ortasına çabucak dökün. Ve hemen tavayı sallayarak hamur daha sıvı iken tavanın her tarafına yuvarlak bir şekilde dağılmasını sağlayın. Pişerken kontrol altında olsun. Pişerken bir çatal veya ıspatula yardımı ile altının piştiğini görmek için ucundan hafifçe kaldırıp bakın. Yeteri kadar piştiğinde yani tavayı salladığınızda, krep tava içinde gezmeye başladığında pembeleşmiş demektir. Üst kısmında da gözenekler oluşmuştur. Bu durumda hemen ustalıkla, tava bir el hareketi ile içindeki krep takla attırılarak ters çevrilir! Acemiler için biraz zor olabilir ama biraz çalışma ile kolay olduğunu yapamayanlar da görecekler. Çeviremiyenler ıspatula veya bir düz tabak yardımı ile de çevirebilirler. Böylece üst tarafını da pişirdikten sonra diğerlerini de aynı şekilde malzeme bitene kadar pişirmeye devam edin. Her krepden önce tavaya 1-2 damla sıvı yağ koymayı unutmayınız.
Krepleri rulo yapmadan önce içine; kaşar peyniri, beyaz peynir, marmelat, reçel, bal,çokella, domates yeşil biber vs. koyarak yiyebileceğiniz gibi sade de yiyebilirsiniz. Afiyet olsun.
-
Uygun büyüklükte bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve mikser ile iyice çırpın. Sonra içine unu ilave edin ve üzerine vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. ( Bazı insanlar kabartma tozunu koymak istemeyebiliyorlar, pek farketmez istenmezse konmayabilir.) Önce bir çatal yardımıyla bu karışımı bir güzel karıştırın. Sonra tuz ve şekerini ilave edin. Sütü azar azar ilave ederken mikserle devamlı karıştırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekmektedir. En son içine çeyrek çay bardağı sıvı yağ ilave edin ve karıştırın. Karışımın kıvamı; ne çok koyu ne de çok cıvık olmamalıdır. Karışımın kıvamı boza veya ayrandan biraz daha koyu olacak şekilde olmalıdır. Bu kıvamı bulana kadar süt veya un ilave ederek dengelenir. Vakit müsaitse hazırlanan hamur buz dolabında 1-2 saat dinlendirilirse daha güzel kabarır.