Kuşkonmaz salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet salatalık
    • 400 gram patates
    • 500 gram yeşil kuşkonmaz
    • 1 küçük kırmızı biber
    • 1/4 bardak sebzelerin haşlama suyu
    • 1 çorba kaşığı tatlı hardal
    • 1/4 bardak yoğurt
    • 2 çorba kaşığı limonlu mayonez
    • 1/2 demet taze sarımsak
  • Yapılışı

    1. Patateslerimizi fırça ile yıkayıp kabuklu olarak 45 dakika haşlayın.Kabuklarını soğuyunca soyun.

      Sebze suyu için istediğiniz sebzeleri alıp haşlayıp suyunu soğutun.
      Hardal mayonez yoğurt ve sebze suyu ile bir karışım hazırlayın.Sarmısağı ince ince doğrayıp ekleyin.Patateslerin üzerini bu sosla örtün.

      Kuşkonmazları soyun damarlı kısımlarını kesin.Tuzlu ve bol kaynar suda 20 dakika pişirin.Bir kevgirle tencereden çıkartıp soğumaya bırakın.

      Slatalığı soyun küçük parçalara ayırıp tuzlayın.

      Biberi yıkayın minik kareler olarak kesin.

      Servisten önce patates salatasını çukur bir tabağa alın.Üzerine kuşkonmazları sıralayın.

      Salatalık dilimleri biberler ile süsleyip servis için masaya koyun.Afiyet olsun.