Gazozlu Poğaça tarifi
  • Malzemeler

    • 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
    • 1 çorba kaşığı şeker (20g)
    • 1 su bardağı gazoz (220g)
    • 1 kg un (9 su bardağı)
    • 250g margarin
    • 1/2 çay bardağı su (50g)
    • Garnitür için
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1/2 çay bardağı sıvı yağ(50g)
    • 1 tutam çörek otu
  • Yapılışı

    1. Un, şeker ve Yuva maya?ya oda sıcaklığındaki gazoz ilave edilerek yoğurulur ve margarin eklenir. Hamur istenilen kıvamda olana kadar yoğrulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 4 parçaya ayrılır, her parça merdaneyle açılır ve 8 parçaya bölünür. İçine hazırlanan peynir karışımı konulur. Rulo halinde sarılır, üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir, ılık bir yerde 15-20 dk dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Fırından alınınca sıcakken üzerleri hafif yağlanır ve servis yapılır.
      Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.