Gazozlu Poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Gazozlu Poğaça
-
Malzemeler
- 1 paket Yuva 42g Yaş Maya
- 1 çorba kaşığı şeker (20g)
- 1 su bardağı gazoz (220g)
- 1 kg un (9 su bardağı)
- 250g margarin
- 1/2 çay bardağı su (50g)
- Garnitür için
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ(50g)
- 1 tutam çörek otu
-
Yapılışı
-
Un, şeker ve Yuva maya?ya oda sıcaklığındaki gazoz ilave edilerek yoğurulur ve margarin eklenir. Hamur istenilen kıvamda olana kadar yoğrulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 4 parçaya ayrılır, her parça merdaneyle açılır ve 8 parçaya bölünür. İçine hazırlanan peynir karışımı konulur. Rulo halinde sarılır, üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir, ılık bir yerde 15-20 dk dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Fırından alınınca sıcakken üzerleri hafif yağlanır ve servis yapılır.
Tavsiye: İstenirse hamur topları merdane yardımı ile açılıp içine kıymalı ya da peynirli iç konabilir.
-
Un, şeker ve Yuva maya?ya oda sıcaklığındaki gazoz ilave edilerek yoğurulur ve margarin eklenir. Hamur istenilen kıvamda olana kadar yoğrulur. 20 dk. dinlendirilir. Hamur 4 parçaya ayrılır, her parça merdaneyle açılır ve 8 parçaya bölünür. İçine hazırlanan peynir karışımı konulur. Rulo halinde sarılır, üzerine yumurta sarısı ve çörekotu serpilir, ılık bir yerde 15-20 dk dinlendirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. pişirilir. Fırından alınınca sıcakken üzerleri hafif yağlanır ve servis yapılır.