Kremalı Sebzeli Balık Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kremalı Sebzeli Balık Çorbası
-
Malzemeler
- 1 adet küçük kırlangıç balığı
- 100 gram Tereyağ
- 1 adet soğan
- 1 su bardağından 1 parmak fazla un
- 7-8 adet taze fasülye
- 1 adet pırasa
- 1 adet havuç
- 1 adet kereviz
- Bir buçuk litre balık suyu
- 2 çay kaşığı karabiber
- Yarım çorna kaşığı tuz
- Maydanoz
- 2 çorba kaşığı krema
- Balık suyu için
- 2 litre su
- ¼ soğan
- Yarım limon
- 1 adet defne yaprağı
- Yarım demet maydanoz sapı
- 10 adet karabiber
-
Yapılışı
-
2 litre suya doğranmış soğanı, limonu, defne yaprağı, maydanoz ve karabiber ile birlikte balığı ekleyin.Yumuşayıncaya kadar kaynatın.
Balık etini iri parçalara ayırın.Başka bir tencerede tereyağını eritin.Minik kestiğiniz soğanı ekleyin.Un ile birlikte kavurun.Unun rengi değiştiğinde jülyen kesilmiş sebzeleri ekleyin.Balık suyunuda ekleyin.Kaynayınca tuz ve karabiber ayarı yapın.
İnce kıyılmış maydanozları serpin.Yarım saat orta ısılı ateşte kaynatın.Son olarak kremayı ekleyin.1-2 dakika kaynattıktan sonra servis yapın.
-
2 litre suya doğranmış soğanı, limonu, defne yaprağı, maydanoz ve karabiber ile birlikte balığı ekleyin.Yumuşayıncaya kadar kaynatın.