Kıymalı kabak dolması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kıymalı kabak dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet iri kabak
    • 150 gram Kıyma
    • 1 çay bardağı pirinç
    • Tuz
    • karabiber ve nane
    • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 1 adet soğan
  • Yapılışı

    1. 1 adet soğanımızı minik minik doğrayıp zeytinyağında sotelemeye başlayın.Ardından kıymayı ilave edin.Hafif kırmızı rengi gidince salça baharatlar ilave edip salçayı güzelce karıştırın.Pirinci güzelce yıkayıp ilave edin.2-3 dakika pişirip ocağın altını kapatın.
      Kabaklarımızı güzelce yıkayıp oyma bıçağının tırtıklı kısmı ile önce kabuklarını çizgi oluşturacak şekilde çizin.Sonra ikiye keserek dikkatlice oyun.Çıkan iç kısımlarını mücver yapımında kullanabilirsiniz.


      Kabaklarımızın içini güzelce pirinçli harç ile doldurup açık ağızlarını birbiriyle öpüştürerek yayvan bir tencereye yerleştirin.Yarısına kadar su ilave edin.2-3 yemek kaşığı yağ ve tuzuda ekleyerek ocağın altını yakın.Kabaklarımız yumuşadığı zaman servise hazırdır.Afiyet olsun.