Renkli salata tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram fileto ringa
    • 1 adet soğan
    • 1 çorba kaşığı sirke
    • 1 adet. pancar büyük
    • 1 adet.Havuç
    • 1 adet Patates
    • 1 adet elma
    • 250-350gram mayonez
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencerede patateslerin kabuğunu yıkayıp haşlayın.Sonra kabuğunu soyup rendeleyin veya minik bir şekilde kesin.Patatesleri mayonez ve tuzla karıştırıp ilk katmanı oluşturun.

      İkinci katman için ringa balığı filetosunu küçük küpler halinde kesin.Soğan, küçük küpler halinde doğrayın, temiz sıcak bir su (yarım bardak kadar) ile karıştırıp sirke ile ilave edin.
      Biraz tuz ekleyin ve 20-30 dakika bu karışım içinde ringa filetoyu marine edin. Sonra suyu süzün ve ringa filetoyu mayonezleyin.

      Üçüncü katmanımız için elmanın kabuğu ve çekirdeğini çıkarın ve rendeleyin.Bir önceki katmanın üstüne koyun.

      Havuçları güzelce rendeleyip zeytinyağında hafif soteleyerek öldürün.İçine tuz ekleyip elma katmanın üzerine güzelce yayyın.

      En son da pancarımızı güzelce haşlayıp rendeleyip mayonez ile karıştırıp salatamızın en üst kısmını oluşturalım. koyun.Salata yeşillikleri ile de süslemeyi gerçekleştirelim.Afiyet olsun.