Beşamelli Patates dolması Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Beşamelli Patates dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet iri patates
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı kaynar süt
    • 1 çay kaşığı tuz
    • Yarım çay kaşığı karabiber
    • Yarım çay kaşığı hindistancevizi
    • 2 yumurta sarısı
    • 250 gram Haşlanmış tavuk eti
    • 8 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
  • Yapılışı

    1. Patateslerin kabuklarını soyup ikiye bölün.Ortlarını tatlı kaşığı ile oyarak çıkartın.Sonra derince bir tepsiye koyun ve bir parmak kadar su ilave ederek ateşte oturtun.

      Tepsinin üzerini bir kapak örtün.Patatesleri ağır ateşte yumuşayınca kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.Pişince tepsiyi ateşten alıp içindeki haşlanmış patatesleri ateşe dayanıklı bir kaba aktarın.

      Başka bir kapta tereyağının orta ateşte eritip unu ilave edin.Çırpma teli ile bir iki dakika ara vermeden karıştırarak kaynar sütü ilave edin.5 dakika pişirin.Tencereyi ateşten alıp içine tuz ,karabiber ve Hindistan cevizi ilave edin.Bir tahta kaşıkla birkaç kez karıştırarak baharatı yedirin.Karışım alınınca içine yumurta sarılarını yedirerek teker teker katın.İsteğinize göre beşamel sosu yarısına haşlanmış ve küçük küpler halinde doğranmış tavuk ya da dana eti koyabilirsiniz.

      Tavuk ya da dana etli Beşamel soslu haşlanmış patateslerin içine tepeleme doldurun.Üzerine sade beşamel sos sıvayıp ve peynir rendesi serpip fırına sürün.Fırının üst kısmını yakarak üstten kızartın.Bir servis tabağına çıkartarak sıcak olarak servis edin.