Limonlu acele kek tarifi
  • Malzemeler

    • Tabanı için
    • 150 gram bisküvi
    • 120 gram tereyağı
    • İçi için
    • 1 paket limon jelatin
    • 200 ml su
    • 200 gram az yağlı peynir veya yumuşak peynir
    • 125 gram şeker
    • 1 paket vanilya şekeri
    • 2 yk. limon suyu
    • 500ml krema
    • Dekorasyon için
    • 60 gram bisküvi
  • Yapılışı

    1. Bisküvileri parçalamak için sağlam bir plastik torba içine koyun ve oklava ile bisküviyi ezin, bir kase içine dökün.

      Eritilmiş tereyağını, bisküviye ekleyin ve karıştırın. Çıkan kitleyi eşit bir şekilde düzleyerek 26 cm çapında özelikle seçilmiş kabınıza iyice sıkıştırarak yerleştirin.

      Üzerini hazırlamak için jelatini suda eritin. Sonra sürekli karıştırarak tamamen çözülene kadar bu işleme devam edin.

      Sonra Süzme peyniri, vanilya şekeri ve limon suyu ile biraz ılık sütü ekleyerek çırpın. Çıkan kitle kalınlaşmasına başladığında, köpük haline getiripçırptığınız kremayı ekleyin.

      Dekorasyon için biraz bisküvi kırıntısını üzerine gezdirin.2 saat süreyle buzdolabında pastanızı bekletin.

      Daha sonra kalıptan çıkarın ve servis yapın.Acele kekiniz hazır.Afiyet olsun.