Ricottalı irmikli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram yumuşak peynir (ricotta)
    • 3 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
    • 50ml krema
    • 100 gram şeker
    • 1 çimdik tuz
    • 1 çorba kaşığı kabartma tozu
    • 5 yemek kaşığı irmik
    • 1 adet limon
    • 100 gram kuru üzüm
    • Kuru kayısı bir avuç
    • 1 çay kaşığı un
    • 1 adet elma
    • yumuer
  • Yapılışı

    1. Elmanın tohumlarını temizleyin ve ince dilimler halinde doğrayın.Yarım limon suyu ile karıştırarak bekletin.

      Şekerin yarısı ile yumurta sarılarını çırpın.Kabartma tozunu ekleyip üzerine kalan limon suyunu dökün.Yavaş yavaş karıştırarak peynir, krema ve irmiği ekleyerek çırpın.

      Yumurtanın beyazınıda tuz ve kalan şekerle çırpın.Kar haline getirin.Bu karışımıda yavaşça söndürmeden aşağı yukarı ile yumurta sarılarının olduğu kaba karıştırın.

      Kuru meyvelerinizi yıkayıp unladıktan sonra serpip yavaşça karıştırın.

      26 cm. çapında kalıbınızı yağlayıp kekimizi dökelim.Üzerine elmaları güzelce sıralayıp kuru üzüm serpin.45 dakika 180 derecede pişirin.Pişip pişmediğini minik bir çubuk batırarak kontrol edebilirsiniz.

      Sıcak ve soğuk olarak servis edebilirsainiz.Afiyet olsun.