Gençlik Ateşi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet yumurta beyazı
    • 2 kahve fincanı toz şeker
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • Kreması için
    • 60gr margarin
    • 1 çay bardağı çilek
  • Yapılışı

    1. Yumarta aklarını cam kapta mikserle çırpın. Çırpılan yumurta aklarının üzerine limon suyunu dökün. Sonra çırpmayı bırakmadan, yavaş yavaş sekeri ilave edin. Şeker ile yumurtalar krema haline gelene kadar 10-15 dk. çırpın. Hazırlanan bu karışımı sıkma torbasına doldurun. Tepsiye yağlı kağıt serin, ve aralıklı olarak büyük toplar yapıp sıralayın. 150derecede 30-35dk. pişirin. Daha sonra margarini çilegi ince ince kıydıktan sonra pudra şekerini ekleyip iyice karıstırın ve karımı pişmiş olan toplara sürüp diğer topla birleştirip servis yapıyoruz.Herkese tavsiye ederim.Tadına doyum olmuyor.
      Bize bu tarifi almanyadan yollayan Senem hanıma çok teşekkür ederiz.