Haşlama kıymalı pierogi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Haşlama kıymalı pierogi
-
Malzemeler
- Hamur için
- 150gram sade un
- 50gram pirinç unu (isteğe bağlı)
- su
- İçi için
- 100 gram kıyma
- 2 diş sarımsak
- Yarım tatlı kaşığı zencefil
- Beyaz lahana bir kaç yaprak
- Tuz
- Sos için
- Yarım taze kırmızı biber
- 2 tatlı kaşığı taze rendelenmiş zencefil
- Sirke
- soya sosu
-
Yapılışı
-
Hamur için gerekli malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ne sert ne de elle yapışmayan bir hamur elde edin.Bunu yarım saat dinlendirin.
İçi için lahanaları minik bir şekilde doğrayın.Sarmısakları ezin.Kıyma zencefil ve tuz ilavesi ile altı yapışmaz bir tavada 3-4 dakika pişirin.Soğumaya bırakın.
Hamurdan istediğiniz büyüklükte daireler meydana getirin.Bunların ortasına bir tatlı kaşığı iç malzemeden koyup uçlarını ıslatıp nemlenidirerek kapatın.Çok ince hamuru açarsanız yırtılma riski olabilir.
Bir tencerede yağ ve tuz ekliyerek suyu kaynatın.5-7 dakika arasında köfteleri kaynatın.Azar azar gruplar halinde yaparsanız birbirlerine yapışma şansı olmaz.Üzerine sos gezdirip sıcak olarak hemen servis edin.Afiyet olsun.
Dilerseniz kızartma şeklindede tüketebilirsiniz.
-
Hamur için gerekli malzemeleri yavaş yavaş karıştırıp ne sert ne de elle yapışmayan bir hamur elde edin.Bunu yarım saat dinlendirin.