Katmer (6 kişilik) tarifi
  • Malzemeler

    • 2 bardak un
    • 1 bardak sıvı yağ margarin karışımı
    • Biraz su ve tuz
  • Yapılışı

    1. Un, tuz ve suyla yumuşak bir hamur yapın. Hamuru yarım saat dinlendirin. Hamurdan iki parça koparıp, pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını yağlayıp, üst üste koyun. Bu şekilde 15 dakika buzdolabında bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra tekrar yemek tabağı büyüklüğünde açın. Yağ sürüp, bohça gibi kapatın. Tekrar merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açıp, yapışmaz tavada arkalı önlü kızartın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın. Katmeri, arzuya göre peynir, kavrulmuş kıyma, reçel, bal veya pekmezle birlikte servis yapabilirsiniz.