Böğürtlenli turta tarifi
  • Malzemeler

    • Krema için
    • 1 çorba kaşığı yoğurt
    • Çeyrek bardak krema
    • 1 adet yumurta
    • 2 yemek kaşığı kahverengi şeker
    • Hamur için
    • 100 gram tereyağı
    • 200 gram ekşi krema
    • 100 gram şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • 2 adet yumurta
    • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı irmik
    • İçi için
    • 1 su bardağı böğürtlen
    • 1 yemek kaşığı şeker
  • Yapılışı

    1. Şeker ve yumurta çırpılır.Yumuşamış tereyağ ve ekşi krema karıştırılır.Un ve diğer malzemeler irmik hariç eklenip yoğurlur ve 20-30 dakika buzdolabında bekletilir.

      26 cm çapında yapışmaz turta kalıbına irmik serpilir.Ardından hamur açılarak güzel bir şekilde yerleştirlir.

      Meyveleri yıkayın, kağıt havlu ile kurulayıp, kahverengi şeker serpin ve tart hamuru üzerine serpin.

      Krema için gerekli malzemeler çırpılıp homojen hale getirlir.Tartın üzerine gezdirilir.

      200 derecede ki fırında 30-35 dakika pişirilir.Afiyet olsun.