Hindistan cevizli soslu kahveli küpler Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Hindistan cevizli soslu kahveli küpler
-
Malzemeler
- jöleli kahve küpleri için
- 120ml espresso
- 4 tatlı kaşığı jelatin
- 450ml su
- 60 gram kahverengi şeker
- hindistan cevizi sosu için
- krem şanti 125 ml.
- 125ml hindistan cevizi sütü
- 3 yumurta sarısı
- 40 gram şeker
-
Yapılışı
-
Soğuk suda jelatini eritin.
Küçük bir tencerede suyu bir taşım kaynatın.İçine kahverengi şeker ve espresso ilavesi ile sürekli karıştırın.Ocağın altını kapatıp jelatinlede karıştırıp içi folyolu yaklaşık 16x16 cm ölçülerinde kare bir kaba dökün.
En az 6 saat veya bir gece buzdolabında bekletin. Zaman geçtikçe jel sertleşir, folyo ile kaldırıp ve küpler halinde kesin.
Hindistan cevizi sosunu hazırlamak için krem şanti ve hindistan cevizi sütü, küçük bir tencerede ısıtılır.
Bir kasede 3 yumurta sarısı ve şeker birleştirir. Krema kıvamına gelir.
Tencere içinde sürekli karıştırarak kaynatmadan düşük ısıda yumurtalı kremayıda ilave edin.Bir kaç dakika yeterlidir.
Servis ederken küplerin üzerine hindistan cevizli sosunuzu dökün.Afiyet olsun.
-
Soğuk suda jelatini eritin.