Fırında somon tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 adet Arpacık soğanı (ince doğranmış)
    • 300gram somon (sığır filetosu doğranmış)
    • 300gram mantar (doğranmış)
    • 85gram siyah zeytin (doğranmış)
    • 2 yemek kaşığı Kişniş (taze)
    • 4 adet patates (büyük soyulmuş)
    • 25 gram eritilmiş tereyağı
    • 4 yemek kaşığı parmesan peyniri (rendelenmiş)
    • Beşamel için
    • 1 çorba kaşığı yağ
    • 2 yemek kaşığı un
    • 300ml süt
  • Yapılışı

    1. Sos için tereyağını eritip unla kavurup sütü ilave edip muhellebi kıvamına gelene dek pişirin.

      Soğanı, mantarlar ve balığı bir tavada yağda 2 dakika pişirin.Patatesleri 10 dakika bütün olarak kaynatın.Dilim dilim kesin.

      Minik bir borcama balıkları mantarları soğan ve patatesleri koyun.Kişnişi karıştırın.Zeytinleri ilave edin.En üstünede beşamel sosu döküp tereyağını gezdirip peynir rendesi serpin.20 dakika fırında pişirin.Afiyet olsun.