Midye böreği tarifi
  • Malzemeler

    • 20 adet midye
    • 1 adet yumurta
    • 90ml süt
    • 3 gram şeker
    • 80 gram un
    • 1 / 2 adet limon
    • maydanoz
    • tuz
    • Kızartmak için
    • Bitkisel yağ
  • Yapılışı

    1. Midye kabukları, fırça ie temizlenip 8-10 dakika tuzlu suda pişirin.Sonra süzgece alıp suyunu süzdürün.Dikkatli bir şekilde etini çıkartın.


      Kızartmak için yumurtanın için beyaz ve sarısı bölün. Yumurta sarısını biraz süt, şeker, un ve tuzu ekleyin.
      Güzelce çırparak kabartın.Aynı şekilde beyazlarıda kar haline getirip karıştırın.
      Midye etini bu yumurtalı karışıma batırıp bulayıp ısıtılmış yağda altın rengi alana dek kızartın.

      Servisi sıcak olarak maydanoz ve limon dilimleri ile beraber sunarak gerçekleştirin.Afiyet olsun.