Patatesli mantar çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Patatesli mantar çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram mantar
    • 250 gram pırasa
    • 500 gram patates
    • 1 demet maydanoz
    • 2 soğan
    • 2 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. 1.Mantarlar temizlenip yıkanıp iyice süzdürülür.Sonra ince ince dilimlenir.Soğan ve sarımsağın kabuğu soyulup,ince doğranır.Tencereye sıvıyağ, doğranmış soğan ve sarımsak konup kavrulur.Mantarlar da ilave edilip,kısık ateşte bir miktar
      kavrulur.

      2.Pırasa temizlenip, halka halka; patatesler de kare kare doğranır. Pırasa ve patates de mantarlara ilâve edilip üzerine et suyu dökülür. Çorba kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Maydanoz ince ince kıyılıp yarısı çorbaya
      katılır.

      3.Yarım limon suyu ile 1 yumurta çatalla köpük gibi oluncaya kadar çırpılır. Çorbanın suyundan 1 kepçe alınarak yumurtaya katılıp, karıştırılır. Tekrar hepsi çorbaya dökülerek karıştırılır.

      4.Çorba kâselere konup üzeri maydanoz ile süslenir.