Şeftalili pasta tarifi
  • Malzemeler

    • Kek için
    • 2 yumurta
    • 50 gram nişasta
    • 50 gram un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 100 gram şeker
    • 1 paket vanilya şekeri
    • Kreması için
    • 400 gram şeftalili yoğurt
    • 200 gram krema
    • 100ml şeftali suyu
    • 1 yumurta beyazı
    • 2 yemek kaşığı şeker
    • 20gram jelatin
    • 1 kavanoz (450 gr.) şeftali
    • Birkaç damla limon suyu
    • Dekorasyon jöle için
    • 10 gram jelatin
    • 400ml şeftali suyu
  • Yapılışı

    1. Un, nişasta ve kabartma tozu elekten geçirelerek karıştırılır.Yumurta ve şekerde çırpılarak unlu karıma eklenir.180 derecede kek pişirilir.

      Sufle için sıcak şeftali suyu içinde jelatini eritin.Yoğurt ile şekeri çırpın.Sonra jelatinli şeftali suyunuda ekleyip buzdolabına koyun.

      Krema yumurta beyazı ve limon suyunu güzelçe çırpıp krema haline getirin.Daha sonra dolaptan çıkardığınız yoğurtlu kremayıda ekleyip çırpın.
      Şeftalileri küp küp kesin.

      Kekin üzerine kremayı sonra şeftali küpleri yerleştirin.Üzerini düzleyip buzdolabında 4 saat bekletin.

      Üzeri içinde şeftali suyunu ısıtıp jelatini eritin.Kekin en üst katmanını oluşturun.Bir gece dolapta bekletip servis edin.Afiyet olsun.