Vişneli kek tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram dondurulmuş vişne
    • Yarım bardak şeker
    • 2 yemek kaşığı bal
    • 2 yemek kaşığı kakao
    • 1 paket vanilya şekeri
    • Bir çimdik tuz
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 su bardağı un
    • Yarım bardak bitkisel yağ
  • Yapılışı

    1. Vişneleri bir kaba alıp üzerine bir bardak ılık su dökün.Böylece vişne suyumuzda vişneler çözülürken hazır olacaktır.

      Fırnınızı 180 derecede ısıtmaya başalyın.

      Bu arada un, kakao ve kabartma tozu ile karıştırılarak, bir kaseye eleyin.

      Büyük bir kapta, bitkisel yağ, bal, vanilya şekeri ve tuzu kari;tirip vişne suyunu dökün, karıştırın şeker eriyene kadar.
      Pürüzsüz oluncaya kadar karıştırın,sonra kiraz ve unu ekleyin.Yağlanmış kek kalıbına döküp pişirin.Afiyet olsun.