Kuzu yahni tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet soğan
    • 2 adet limon
    • Tuz
    • Tereyağı
    • 800 gram koyun eti
    • 1 adet marul
    • Dereotu
  • Yapılışı

    1. Soğanları güzelce doğrayıp tereyağında soteleyelim.Ardından tuz ile kuzu pirzola etlerini ilave edip iki taraflı kızartalım.Üzerine 1 demet marul yaprakalrını güzelce yerleştirip kapağı kapalı bir şekilde et yumuşayana kadar yaklaşık 40-50 dakika pişirelim.Dereotlarınıda minicik keserek üzerine serpelim.

      Yumurtaları limon suyu ile çırparak koyulaştırıp bir sos elde edelim.Bunu tencereye yavaş yavaş ilave ederek tenceremizi 3-5 dakika daha ateşte tutalım.

      Kıtır ekmekler ve yeşil salata ile servis yapalım.