Tavuklu ve beşamel soslu pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Tavuklu ve beşamel soslu pilav tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gr.Haşlanmış tavuk eti
    • 1 adet Soğan
    • 1 su bardağı tavuk suyu
    • 1 / 2 fincan pirinç
    • 1 çorba kaşığı un
    • 100 gr.peynir
    • 1 / 2 fincan krema(süt)
    • Sıvıyağ
    • Tuz
    • Küçük hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Soğanları transparan olana kadar pişirin.Ardından pirinçleri ekleyin 2-3dakika çevirin.Tavuk suyu ve tuzu ilave edin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

      Unu yağ ile bir tavada kzıdırıp kahverengi renk aldırın.Tuz ve hindistan cevizi ekleyin.Krema ve peynir rendesi ile birlikte 5 dakika daha pişirin.

      Servis için önce pilavı koyun.Tavuk etini parçalayıp sosa karıştırın.Bunuda koyup üstünede peynir rendeleyip 10 dakika fırında peynir eriyene kadar ısıtın.Afiyet olsun.