Tavuklu ve beşamel soslu pilav Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu ve beşamel soslu pilav
-
Malzemeler
- 200 gr.Haşlanmış tavuk eti
- 1 adet Soğan
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 / 2 fincan pirinç
- 1 çorba kaşığı un
- 100 gr.peynir
- 1 / 2 fincan krema(süt)
- Sıvıyağ
- Tuz
- Küçük hindistan cevizi
-
Yapılışı
-
Soğanları transparan olana kadar pişirin.Ardından pirinçleri ekleyin 2-3dakika çevirin.Tavuk suyu ve tuzu ilave edin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Unu yağ ile bir tavada kzıdırıp kahverengi renk aldırın.Tuz ve hindistan cevizi ekleyin.Krema ve peynir rendesi ile birlikte 5 dakika daha pişirin.
Servis için önce pilavı koyun.Tavuk etini parçalayıp sosa karıştırın.Bunuda koyup üstünede peynir rendeleyip 10 dakika fırında peynir eriyene kadar ısıtın.Afiyet olsun.
-
Soğanları transparan olana kadar pişirin.Ardından pirinçleri ekleyin 2-3dakika çevirin.Tavuk suyu ve tuzu ilave edin.Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.