Konserve bezelye yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Konserve bezelye yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kutu bezelye konservesi
    • 2-3 adet orta boy patates
    • 3-4 adet tavuk eti (ızgaralık veya tavuk göğsü)
    • Dereotu
    • Taze soğan
    • 1 adet soğan
    • Zeytniyağı
    • Tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Yağda minik sotelediğimiz soğanları biraz börtürün.Ardından tavuk etlerini yağda 3-4dakika etrafını hafif pişirin.Ardıdanda minik minik kestiğiniz patatesleride yağda kavurturun.

      En son yıkayıp süzdüğünüz konserve bezelyeleri ,minik doğranmış 2-3 dal taze soğanı ve dereotuyla birlikte bir miktar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Daha sonra azru edilen miktarda tuz ve karabiber ekleyip servis yapın.