Konserve bezelye yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Konserve bezelye yemeği
-
Malzemeler
- 1 kutu bezelye konservesi
- 2-3 adet orta boy patates
- 3-4 adet tavuk eti (ızgaralık veya tavuk göğsü)
- Dereotu
- Taze soğan
- 1 adet soğan
- Zeytniyağı
- Tuz ve karabiber
-
Yapılışı
-
Yağda minik sotelediğimiz soğanları biraz börtürün.Ardından tavuk etlerini yağda 3-4dakika etrafını hafif pişirin.Ardıdanda minik minik kestiğiniz patatesleride yağda kavurturun.
En son yıkayıp süzdüğünüz konserve bezelyeleri ,minik doğranmış 2-3 dal taze soğanı ve dereotuyla birlikte bir miktar sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Daha sonra azru edilen miktarda tuz ve karabiber ekleyip servis yapın.
-
Yağda minik sotelediğimiz soğanları biraz börtürün.Ardından tavuk etlerini yağda 3-4dakika etrafını hafif pişirin.Ardıdanda minik minik kestiğiniz patatesleride yağda kavurturun.