Tavuklu Simit tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı un
    • 1/2 haşlanmış tavuk göğsü
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 adet yumurta10 gram bira mayası
    • Tuz
    • Susam
    • 1 çay bardağıtahin
    • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Mayayı ılık su ve şeker ile karıştırıp 10 dk. bekletin. Unu havuz gibi açın. Kabaran mayayı, yumurtayı, sıvıyağ ve tuzu koyup yumuşak bir hamur haline getirin. Hamuru iki misli olana kadar ılık bir yerde mayalandırın. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp, merdane ile 15 cm. uzunluğunda açın. İçine tavuklu harcı koyup uçlarını birleştirip küçük emek şekli verin. Tahini biraz su ile sulandırın. Simitleri tahinli suya batırıp, susama bulayın. Bir parmak ara ile yağlanmış tepsiye dizin. Ilık bir yerde kabarıncaya kadar bekletin. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.