Avcı Usulü Tavuk tarifi
  • Malzemeler

    • 1 bütün piliç (4 parçaya ayrılmış)
    • 20 adet arpacık soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 80 gram margarin
    • 7 adet orta boy mantar
    • 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    • 1 çay kaşığı kekik, tuz ve su
  • Yapılışı

    1. Yağın yarısı bir tavada eritilir ve etler içine atılarak 3-5 dk pişirilir, kabuğu soyulmuş arpacık soğanlar, sarımsak ve iri doğranmış mantar ilave edilip 3-4 dk daha pişirilir.

      Kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış domates, kekik ve tuz ilave edilip biraz daha pişirilir. Kıvama gelince ocaktan alınır. Servis ederken yanında erişte verilirse ayrı bir lezzet katar. Afiyet olsun.