Aşçıbaşının Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Aşçıbaşının Çorbası
-
Malzemeler
- 1 çay bardağı kırmızı mercimek
- 1 çay kaşığı salça
- 1 çay bardağı haşlanmış tel şehriye
- 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
- 1 çay kaşığı taze biberiye
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 50 gram margarin
- 1 adet haşlanmış tavuk göğüs
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı taze fesleğen
- 1 çay kaşığı kekik
- Su ve tuz
-
Yapılışı
-
Tencereye margarin yağ konularak eritilir ve ince doğranmış soğan ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur. Un ilave edilir ve 3-4 dk. Daha kavrulur. Mercimek ve salça ilave edilip biraz daha kavurup su ilave edilerek açılır. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyu ilave edilerek 5 dk kadar daha kaynatılır.
Tel şehriye, ince doğranmış tavuk, küp doğranmış domates ve diğer malzemeler ilave edilerek 5 dk. Daha kaynatılıp servis edilir. Afiyet olsun
-
Tencereye margarin yağ konularak eritilir ve ince doğranmış soğan ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur. Un ilave edilir ve 3-4 dk. Daha kavrulur. Mercimek ve salça ilave edilip biraz daha kavurup su ilave edilerek açılır. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyu ilave edilerek 5 dk kadar daha kaynatılır.