Aşçıbaşının Çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Aşçıbaşının Çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
    • 1 çay kaşığı salça
    • 1 çay bardağı haşlanmış tel şehriye
    • 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    • 1 çay kaşığı taze biberiye
    • 1 orta boy kuru soğan
    • 1 yemek kaşığı un
    • 50 gram margarin
    • 1 adet haşlanmış tavuk göğüs
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay kaşığı taze fesleğen
    • 1 çay kaşığı kekik
    • Su ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tencereye margarin yağ konularak eritilir ve ince doğranmış soğan ilave edilerek 5 dk kadar kavrulur. Un ilave edilir ve 3-4 dk. Daha kavrulur. Mercimek ve salça ilave edilip biraz daha kavurup su ilave edilerek açılır. Haşlamış olduğumuz tavuğun suyu ilave edilerek 5 dk kadar daha kaynatılır.

      Tel şehriye, ince doğranmış tavuk, küp doğranmış domates ve diğer malzemeler ilave edilerek 5 dk. Daha kaynatılıp servis edilir. Afiyet olsun