Lale çorba tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 200 gram süt
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı krema
    • 100 gram margarin
    • Su
    • Bir miktar rende kaşar
    • Kıtır ekmek ve tuz
  • Yapılışı

    1. Tencereye margarin yağ konularak eritilir. İçerisine piyaz doğranmış soğan ilave edilerek renk alana kadar çırpma teli ile karıştırılarak kavrulur (kuru soğanlar pembeleşmeyecek ).

      Un ilave edilerek kavurmaya devam edilir, biraz kavrulduktan sonra renk almadan soğuk su ile yavaş yavaş açılır ve süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Kaynamaya yakın tuz ve krema ilave edilerek 2 dk. daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.

      Çorba kaseye konulduktan sonra üzerine 1 tutam kaşar peyniri konulur. 180 derece fırında 1 dk. Kadar fırınlanır ve yanında kıtır ekmek ile servis edilir. Afiyet olsun