Mantar Beğendi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet orta boy patlıcan
    • 14 adet orta boy mantar
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 4 adet çarliston biber
    • 2 adet orta boy kabuğu soyulmuş domates
    • 40 gram margarin yeteri kadar tuz
    • Patlıcanları kızartmak için
    • Sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Derin bir tencerede sıvı yağ kızdırılır ve bıçakla birkaç yerinden çizilmiş olan patlıcanlar kızartılarak kabuğu soyulur. Limonlu su içerisine alınır.

      ayrı bir tavada margarin eritilip ince kıyılmış soğan renk alana kadar kavrulur. Küp şeklinde doğranmış mantar ile iri doğranmış biber ilave edilerek kavurmaya devam edilir.

      küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domates ve tuz ilave edilerek sotelenir ve ocaktan alınır.patlıcanlar limonlu sudan çıkartılarak ince ince doğranır ve tabağa alınarak üzerine hazırlamış olduğumuz mantar sote konularak nane ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun