Soğanlı Biftek tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram (4 parça) dana biftek
    • 2 adet orta boy kuru soğan
    • 1 adet orta boy kereviz
    • 1 yemek kaşığı un
    • 2 adet defne yaprağı
    • 100 gram margarin
    • 2 adet orta boy havuç
    • 2 adet kabuğu soyulmuş orta boy domates
    • 4 diş sarımsak
    • Tuz, su ve karabiber.
  • Yapılışı

    1. Bifteklerin her tarafı tuz, karabiber ve un ile kaplanarak kızgın yağ içerisinde pişirilerek tepsiye dizilir.

      Biftekleri kızarttığımız tavaya ince doğranmış soğan ve sarımsak ilave edilerek 3 dk. Ocakta pişirilir daha sonra rendelenmiş kereviz, havuç ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates, defne yaprağı ve baharat ilave edilerek kaynatılır.

      Bu karışım tepsideki etlerin üzerine dökülerek 180 derece fırında 25 dk. Pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.