İncir Tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 16 adet iri boy kuru incir
    • 2 çay bardağı toz şeker
    • 16 adet yarım ceviz içi
    • 1 su bardağı su
    • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
    • Yarım limonun suyu
  • Yapılışı

    1. İncirler yıkanıp ılık suda 1 saat kadar bekletilir. Sudan çıkartılan incirler süzdürülüp sap kısmından açılarak içlerine ceviz konulur ve kapatılıp fırın tepsisine dizilir. Toz şeker, limon suyu ve su ayrı bir tencerede kaynatılır ve incirlerin üzerine dökülür.

      İncirler önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk. kadar pişirilir ve fırından çıkartılarak soğumaya alınır. Üzerine hindistan cevizi veya toz ceviz içi dökülerek servis edilir. Afiyet olsun.